Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Groepsconsult pre-diabetes in de Schilderswijk: Een Stap Richting Gezondere Leefstijl

29-07-2024

Op vrijdag 12 juli vond in de Schilderswijk het laatste groepsconsult plaats voor de zomervakantie. Een diverse groep deelnemers had zich verzameld, waaronder bewoners die door hun arts zijn doorverwezen vanwege pre-diabetische klachten en wijkbewoners die meer wilden weten over gezondheid en beweging. Onder de deskundige leiding van huisarts Loise Jacz (Gezondheid voor Iedereen) en Buurtsportcoach Bewegen en Gezondheid Volwassenen Martin Breas (De Mussen) werden uiteenlopende aspecten van gezondheid besproken en werden vervolgstappen uitgelegd.

Tijdens het consult deelden twee ervaringsdeskundigen hun inspirerende verhalen over hoe een verandering in hun leefstijl een positieve impact had op hun gezondheid na hun groepsconsult eerder dit jaar. Hun verhalen dienden als krachtige voorbeelden voor de overige deelnemers en gaven hen inzicht in de mogelijke voordelen van een gezondere leefstijl. Daarnaast was de Hartstichting aanwezig om health checks uit te voeren bij de deelnemers. Deze checks omvatten het meten van bloeddruk, cholesterol, glucose en BMI. Op basis van de resultaten kregen de deelnemers persoonlijk advies voor verdere stappen naar een betere gezondheid.

De buurtsportcoach, Martin Breas, nam ook de tijd om enkele beweegoefeningen met de deelnemers te doen die gemakkelijk in hun dagelijkse routine kunnen worden opgenomen. Dit zorgde ervoor dat de deelnemers praktische tips en oefeningen mee naar huis namen om hun gezondheid te verbeteren.
Dit groepsconsult was een mooi voorbeeld van multidisciplinaire samenwerking, waarbij het medische en sociale domein samenkomen om deelnemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun leefstijl. De combinatie van professionele begeleiding, ervaringsverhalen, beweegoefeningen en health checks bood de deelnemers concrete handvatten om hun gezondheid te verbeteren en een gezondere toekomst tegemoet te gaan. Na de zomervakantie worden de groepsconsulten in september hervat, waar wederom een mix van informatie, inspiratie en praktische oefeningen zal worden aangeboden.