Huis van de buurt,
thuis in de buurt.

NIEUWS

Eerste Standswandeling vanuit De Mussen een succes!

20-03-2022

Op donderdagmiddag 17 maart was het zover: op deze zonnige middag is vanuit De Mussen de eerste stadswandeling gestart. Het initiatief is ontstaan uit de samenwerking van de buurtsportcoach van De Mussen, huisartsenpraktijk Akram en Gezondheid voor iedereen. Elke week houden zij groepsbijeenkomsten in Buurtcentrum De Mussen voor wijkbewoners die risico lopen op diabetes, verhoogde bloeddruk en andere chronische aandoeningen.

Tijdens deze bijeenkomsten worden de deelnemers gemotiveerd om meer te bewegen en een focus te leggen op een gezonde(re) leefstijl. Dit was dan ook de uitgelezen kans om iedereen uit te nodigen voor deze wandeling en om de GoGoDH Strippenkaart te introduceren. Met deze strippenkaart kunnen inactieve Hagenaars, met name volwassenen en senioren, kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten bij hun in de buurt. Ze worden hierbij begeleid door een Buurtsportcoach omdat dit de kans dat iemand structureel blijft bewegen vergroot.

Met meer dan 20 deelnemers is Martin (de buurtsportcoach) samen met verschillende huisartsen, specialisten en de regioregisseur Nationale Diabetes Challenge op pad gegaan. Tijdens de wandeling was er de mogelijkheid om vragen te stellen over alles wat met bewegen en gezondheid te maken had.  Met deze mooie wandeling door de stad, met als middelpunt de Paleistuinen, heeft iedereen heerlijk bewogen en is bewuster geworden van het goede effect van bewegen op de gezondheid.

Vanaf dinsdag 5 april start Liesbeth, onze nieuwe wandelvrijwilliger, van 13.00 tot 14.30 uur met een wandelgroep vanaf De Mussen. Iedereen is welkom om mee te wandelen, mocht je mensen kennen die het leuk lijkt om mee te doen kan je dit aan Martin doorgeven.

Go Go Den Haag Strippenkaart

Hoe werkt de Go Go Den Haag strippenkaart?

Iedereen die wil deelnemen kan zich melden bij Buurtsportcoach Martin. Martin geeft uitleg over de werkwijze van de strippenkaart en begeleidt een deelnemer naar sport- en beweegactiviteiten die goed bij die persoon passen. Zo vergroten we de kans dat een deelnemer structureel blijft bewegen. Wanneer een deelnemer 6 van de 10 strippen binnen een half jaar heeft voltooid, ontvangt hij/zij een gratis sportief pakket van de Buurtsportcoach om (ook thuis) in beweging te kunnen blijven.

Voor wie is de Go Go Den Haag strippenkaart?

De strippenkaart is bedoeld voor volwassenen en senioren die nog niet wekelijks deelnemen aan een sport- of beweegactiviteit.

Help jij mee?

We willen zoveel mogelijk wijkbewoners die nu nog niet voldoen aan de beweegrichtlijn bereiken. Help jij mee de Go Go Den Haag strippenkaart bij de doelgroep onder de aandacht te brengen? Iedereen die enthousiast is om mee te doen kan je doorverwijzen naar Martin Breas