Tweets

@michielvdeursen @stevsim Dan moet hij nog even aanblijven als voorzitter 5 dagen 14 uur ago
De Mussen is ook prima vertegenwoordigd op het #schilderswijkfestival2018 We staan met veel informatie in het Verme… https://t.co/psDdBHEHkv 5 dagen 17 uur ago
RT @PlatformKIS: SchilderswijkMoeders bestaat 5 jaar! Vorig jaar bracht KIS de meerwaarde van dit project in beeld: https://t.co/b588Yb2MuQ… 1 week 6 dagen ago
RT @SchilderMoeders: Trots!! Dank je wel @NPORadio1 en @Nieuwsenco voor het ontvangst! Nu gaan we feest vieren! #lustrum #powervrouwen #haa 1 week 6 dagen ago
Oeh spannend, de vrachtwagen van @Nieuwsenco staat voor de deur! Zou dat iets te maken hebben met onze… https://t.co/G2W6Ksz8BQ 1 week 6 dagen ago

Kinderen

In De Mussen zijn er na school, in het weekend en in de vakantie activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Alle kinderen zijn welkom in De Mussen! We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich thuis voelen in De Mussen, met elkaar kunnen spelen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Smurfenclub 4 tot 6 jaar
Elke middag na school en in de vakantie kunnen kinderen van 4 tot en met 6 jaar naar de Smurfenclub komen. Na het kringgesprek, waar de kinderen naar elkaar leren luisteren en nieuwe Nederlandse woordjes leren, kunnen de Smurfen vrij spelen of met de juf knippen, plakken en knutselen, spelletjes doen, zich verkleden, huizen bouwen met Duplo en nog veel meer!

Klik hier voor meer informatie en de tijden

Kinderclub 6 tot 12 jaar
Na school kun je de  Kinderclub bezoeken, waar je gezellig kunt spelen met andere kinderen. Op de club kun je met andere kinderen vrij spelen, knutselen, spelletjes spelen, je verkleden met de spullen uit de verkleedkast en nog veel meer waar je zin in hebt! Soms gaan we buiten spelen in het park of ondernemen we een ander uitstapje.

Klik hier voor meer informatie en de tijden.

Speel-o-theek
De Mussen heeft een Speel-o-theek waar ouders en kinderen speelgoed kunnen lenen en uitleg kunnen krijgen over speelgoed.

Klik hier voor meer informatie en de tijden.

Sport
Bij De Mussen kun  je ook komen sporten. Sporten is belangrijk voor kinderen! Je leert om in een team te spelen, om te gaan met  winnen en verliezen, je grenzen te verleggen en je tegenstander te respecteren. 

In onze eigen gymzaal en op het Oranjeplein hebben we verschillende voetbalteams (ook voor meisjes!)

Klik hier voor meer informatie en de tijden.

Nederlands kampioen straatvoetbal!
In 2010 waren De Mussen kampioen straatvoetbal van Nederland!
De Mussen werkt samen met verschillende voetbalverenigingen in de stad: veel kinderen van De Mussen spelen inmiddels bij de verenigingen.
Maar naast voetbal wordt er ook aandacht gegeven aan andere sporten zoals handbal, basketbal, volleybal en  boksen. 

Sport-o-theek
Bij de Sport-o-theek  aan het Mr. de Bruinplein kunnen kinderen ook speelgoed lenen om buiten te spelen, bijvoorbeeld: ballen, skelters, skates, rackets en nog veel meer.
De Sport-o-theek wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van ouders en kinderen. Zij helpen bij de uitleen van speelgoed.

Klik hier voor meer informatie en de tijden.

 

De Mussen en Brede Buurt
De Mussen werkt samen met verschillende basisscholen zoals: de Prinses Ireneschool, 't Palet, Jan Ligthart en de Triangel. 

Leerkansenprofiel (LKP)
De Mussen verzorgt voor basisschool de Prinses Ireneschool een leerlijn Natuur en Techniek en Koken en Voeding  voor groep 1 tot en met 8 en een LKP Carrousel waarbij kinderen mogen kiezen welke cursus ze gaan volgen. De carrousel bestaat onder andere uit de circusschool, het kinderpersbureau, een kunstcursus of fotografielessen. Voor basisschool 't Palet verzorgt De Mussen LKP dans voor de kleutergroepen in de schitterende danszaal van De Mussen.

 Het doel van de schoolverlenging LKP is de talenten van kinderen te ontwikkelen. Ook maken ze kennis met verschillende vaardigheden en krijgen ze les van vakdocenten.

Hierdoor leren ze een heleboel nieuwe woorden en begrippen en wordt de woordenschat vergroot.

De zaterdagschool
De Mussen organiseert met basisscholen de Jan Ligthart en de Prinses Ireneschool gedurende het schooljaar de zaterdagschool. Kinderen krijgen extra lessen in onder andere taal en rekenen en worden door professionele docenten begeleid in hun schoolwerk.

Inschrijving gaat via een van deze 2 scholen.

De zomerschool
Info over de zomerschool van 2015 staat in de flyer. Download 'm hier!

Meer informatie over de verschillende activiteiten vind je in de activiteitenladder!
Heb je een goed idee voor een andere activiteit?  Laat het ons weten,  dan gaan we proberen om dit met jullie te organiseren.